Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada mai 2004-2005, inculpatul, in calitate de administrator la trei societati comerciale din Mogosoaia si una din judetul Prahova, a facut demersuri pentru a obtine suma 1.331.648 de euro din bugetul Comunitatii Europene, pe baza unor documente si inscrisuri care atestau date nereale sau care erau falsificate.

Dulugeac a solicitat finantarea nerambursabila din fonduri Sapard a unui numar de sapte proiecte, prezentand Agentiei Sapard 65 de documente inexacte (memoriu justificativ, planul de afaceri), precum si inscrisuri (contracte de furnizare, contracte de prestari servicii turism ecvestru, bilanturi contabile, oferte de contractare, inscrisuri notariale ) pe care, in prealabil, le-ar fi falsificat.

In cadrul programului finantat din fonduri europene este prevazuta acordarea asistentei financiare nerambursabile pentru sustinerea investitiilor in exploatatiile agricole, intre care si proiecte de turism rural, componenta pentru care inculpatul Ion Dulugeac a formulat sapte cereri de finantare, spun procurorii.

Inculpatul a solicitat bani pentru finantarea unor proiecte intre care “Turism ecvestru rural la Mogosoaia”, "Turism rural la portile Bucurestiului” sau “Turism ecvestru la Gherghita”.

Documente false

"Proiectele vizau dezvoltarea potentialului turistic rural la portile Bucurestiului (respectiv din localitatea prahoveana Gherghita) si programe de recreere si refacere pentru locuitorii din Capitala si din imprejurimi, dar si a turistilor straini, prin sporturi ecvestre, agrement, lectii de calarie, dresaj, un program medical pentru persoanele cu handicap.

De asemenea, se avea in vedere achizitionarea a zece cai de agrement, zece echipamente complete de echitatie, a unor microbuze, achizitionarea a zece dormitoare complete, mobilier pentru restaurant cu 80 de locuri, computere si televizoare pentru 20 de camere”, se arata in comunicatul DNA.

La Agentia Sapard inculpatul a depus memorii justificative in care a declarat ca societatile detinute aveau mai multi angajati decat in realitate, a depus bilanturi contabile care aratau ca societatea a inregistrat profit, cand in realitate a avut pierderi, extrase de cont bancar falsificate, atestand ca societatea ar fi dispus de fonduri necesare implementarii proiectului, contracte nereale prin

care se atesta ca societatea a prestat diferite servicii in favoarea unor beneficiari, contracte de arenda nereale. In 6 noiembrie 2006, Ion Dulugeac a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un alt dosar pentru obtinerea nelegala de fonduri europene.