Primarul Ploiestiului, Emil Calota va face parte dintr-un guvern din umbra al PSD. Acesta s-a completat, ieri, cu doua departamente, decizia fiind luata in cadrul sedintei Comitetului executiv national al partidului. Unul dintre departamente va raspunde de rezolvarea problemelor romanilor care traiesc si muncesc in strainatate, a declarat la finalul sedintei presedintele PSD, Mircea Geoana.

“In viitoarea structura de guvern a PSD vom avea si o agentie specializata pentru romanii care lucreaza in strainatate, pentru a le putea asigura drepturi sociale”, a afirmat Geoana. Cel de-al doilea departament se refera la politicile urbane, respectiv la rezolvarea problemelor cetatenilor din marile orase.

Sefia acestui departament va fi asigurata de primarul municipiului Ploiesti, Emil Calota, a precizat presedintele PSD. Departamentele PSD au fost constituite, dupa alegerile din 2004, pe modelul unui guvern din umbra si au fost coordonate initial de fostul premier, Adrian Nastase.

In urma deciziei congresului din 10 decembrie, PSD are 16 departamente, orientate, ca politici generale, pe domeniile coordonate de ministerele actualului cabinet.