Numarul apelurilor la Serviciul de Ambulanta Prahova a crescut, in ultimele zile, cu peste 30 la suta. Zilnic sunt inregistrate peste 400 de apeluri pe zi, temperaturile inregistrate la orele pranzului depasind 30 de grade Celsius. Seful Serviciului de Ambulanta, dr.

Daniel Nicolae, spune ca au fost numeroase cazurile in care a fost nevoie de interventia echipajelor medicale in zone publice, aglomerate, unde li s-a facut rau mai ales persoanelor de varsta a III-a. De altfel, acestea, ca si copiii, fac parte din categoriile cele mai afectate de temperaturile ridicate.

Lipotimiile si agravarile afectiunilor cardio-vasculare sunt efectele cel mai des inregistrate in aceasta perioada. De asemenea, sectia de cardiologie a Spitalului Judetean continua fa fie ocupata la capacitatea maxima.

La randul sau, Autoritatea de Sanatate Publica Prahova a dispus intensificarea actiunilor de informare a populatiei cu privire la masurile ce trebuie luate in perioada de canicula, cu precadere in cazul copiilor si varstnicilor, dar si in cazul persoanelor cu afectiuni cardio - vasculare si respiratorii.

Medicii recomanda consumul zilnic a peste doi litri de lichid, hrana bogata in legume si fructe, evitarea consumului de alcool, a soarelui si a aglomeratiei, utilizarea de mijloace de protectie, respectiv palarii si ochelari de soare.

In agricultura, pe santierele de constructii, in halele industriale care nu au posibilitatea asigurarii unor conditii de microclimat corespunzator, activitatea se va desfasura dimineata si seara.