Presedintele Partidului Democrat, primarul din Cluj, Emil Boc, a dezmintit azi zvonurile despre o presupusa colaborare intre formatiunea sa si reprezentantii Grupului de la Cluj din PSD. El a afirmat ca PD va ramane consecvent deciziei sale de a nu colabora cu social-democratii in intervalul 2004-2008.

Emil Boc este de parere ca o eventuala colaborare cu Grupul de la Cluj din PSD ar putea intra in discutie abia dupa alegerile de anul viitor. Liderul PD crede ca aceste alegeri ar trebui sa contribuie la reconfigurarea clasei politice.

Pe de alta parte, Emil Boc a adaugat ca PD nu a discutat inca cu PLD termenii unei eventuale aliante. El crede ca, chiar daca cele doua formatiuni vor depune liste comune de candidati, centrul de comanda ar trebui sa ramana la PD.

“Ne-am fript in alianta cu PNL si acum trebuie sa fim atenti”, a spus Emil Boc. El a adaugat ca orice discutii cu liderii PLD ar trebui sa inceapa abia dupa referendum.

Liderul PD a adaugat ca el este de parere ca PLD este partenerul firesc al democratilor si a spus ca asteapta ca formatiunea condusa de Theodor Stolojan sa recupereze electoratul liberal tradat de PNL. Emil Boc a mai spus ca ar fi bine va PLD sa se valideze la urmatoarele alegeri inainte de a discuta despre o eventuala fuziune cu PD.

Presedintele Partidului Democrat este de parere ca referendumul va aduce o serie de clarificari. El a afirmat ca zilele “monstruoasei coalitii” formate impotriva lui Traian Basescu sunt numarate.

Emil Boc a declarat ca cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea presedintelui Romaniei ar trebui sa demisioneze. Altfel, a spus primarul din Cluj, Parlamentul va fi izolat de popor.