In sfarsit, sindicalistii Federatiei Nationale a Educatiei au reusit sa grabeasca Guvernul in acordarea celor 100 de euro pentru materiale didactice, suma care urmeaza sa se acorde anual fiecarui dasacal. Dupa ce au fost nevoiti sa actioneze Guvernul in instanta, Executivul a luat ieri in dicutie si problema normelor metodologice.

Mentionam ca Legea 315/2006 privind acordarea unui ajutor financiar pentru cadrele didactice calificate din invatamant a intrat in vigoare la 1 inauarie 2007 Conform art. 5 din actul normativ, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare, Guvernul Romaniei avea obligatia de a emite Hotararea de Guvern de aprobare cu normele metodologice de aplicare.

Fondurile necesare acordarii ajutorului financiar se asigura de catre Inspectoratul Scolar, iar cererea formulata de beneficiar trebuie sa fie inregistrata pana la data de 1 noiembrie. Ajutorul se acorda incepand cu luna ianuarie a anului urmator.

In cazul in care cadrul didactic isi desfasoara activitatea in mai multe unitati de invatamant, ajutorul financiar se acorda de catre unitatea de invatamant la care beneficiarul isi exercita functia de baza, care pastreaza si completeaza carnetul de munca. Pentru anul 2007, cererile se inregistreaza pana la data de 30 iunie 2007.