Consilierul este de parere ca actualii lideri ai partidului nu mai sunt ascultati de membri si ca este absolut necesara o reformare a clasei politice din PSD si ca amanarea conferintei judetene a partidului nu face decat sa prelungeasca o stare de dezorganizare care domneste in filiala prahoveana.

"Consider ca este o datorie de onoare din partea mea, ca purtator de cuvant al PSD Prahova si director de campanie, ca dupa un astfel de rezultat in judetul Prahova sa ma autosuspend din functiile pe care le detin la nivelul organizatiei judetene. Voi ramane in continuare in partid, dar doar ca simplu membru.

Fara a dori sa arunc pisica in curtea altora, vreau sa precizez ca era previzibil ca rezultatele la nivelul judetului sa fie foarte slabe, atat timp cat implicarea conducerii PSD Prahova a lipsit cu desavarsire.

In actualele conditii, indiferent de cine va conduce campaniile viitoare, nu vom avea nici o sansa de a ne reprezenta electoratul, de a-l apara, de a-i explica abuzurile constitutionale care vor urma. Referitor la lipsa de implicare a conducerilor, judeteana si municipala, cred ca actualii lideri nu mai sunt ascultati de membrii de partid, cu care au pierdut practic legatura.

Nu este posibil, la un partid social-democrat, sa conducem organizatiile din birou. Mai mult, poate surprinzator pentru unii, am constatat cu ingrijorare ca aceiasi lideri nu au vrut sa sustina acest demers al partidului, ceea ce nu e deloc in regula.”, spus Augustin Mitu pentru a-si motiva gestul. Liderii prahoveni ai PSD au evitat ieri sa comenteze acest gest.

Presedintele interimar, Georgica Diaconu nu a putut fi contactat in nici un fel, iar vicepresedintele, Alexandru Banica ne-a comunicat ca nu stie nimic de aceasta demisie si nu poate comenta. In cele din urma, am reusit sa inregistram cateva reactii ale oamenilor importanti din organizatia prahoveana a PSD.

Alexandru Banica: “Nu cunosc nimic despre vreo demisie si nu ma pot pronunta. In acest moment nu sunt in oras, asa ca nu pot face nici un comentariu”

Marian Saniuta: “Este un gest de onoare, care cred ca ar trebui urmat de toti cei raspunzatori pentru rezultatul de la referendum. Daca toti isi vor asuma aceasta responsabilitate, partidul se poate reforma”.

Mircea Cosma: “Rezultatele referendumului trebuie judecate prin modul in care s-a derulat campania de catre parlamentarii nostri, care ar fi trebuit sa mearga din casa in casa si sa explice oamenilor de ce este necesar sa demitem presedintele. Din acest motiv, eu cred ca asumarea unei raspunderi nu trebuie sa plece de la Mitu”.