Vijelia de asta-noapte a afectat grav judetul Cluj. In Cluj-Napoca, o tanara a ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalul Judetean Cluj, dupa ce a fost lovita de o creanga rupta de furtuna.

De asemenea, o casa din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din zona Taietura Turcului a fost lovita de traznet. Casa de patrimoniu, construita in secolul XIX, cu acoperis de paie, s-a aprins instantaneu.

Ea tocmai fusese renovata. Locuinta a fost distrusa partial de flacari. Din fericire, obiectele de inventar din locuinta inca nu fusesera reinstalate, asa ca ele nu au fost afectate.

Specialistii Muzeului Etnografic al Transilvaniei spun ca locuinta va putea fi refacuta. Ei afirma ca pompierii de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Cluj au intervenit la timp, pentru ca altfel focul s-ar fi extins si la celelalte locuinte.

Tot in orasul Cluj-Napoca, vijelia a smuls un acoperis de la un bloc construit acum doi in cartierul Manastur. Acoperisul s-a prabusit intr-o parcare de langa bloc, unde a distrus sase masini. In orasele Turda si Dej, vijelia a distrus mai multe gradini.