Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania se pregateste sa isi deschida portile. Festivalul va include 70 de pelicule, considerate drept o alternativa la filmele comerciale produse la Hollywood.

Pentru prima data, festivalul va avea loc in doua orase, in Cluj-Napoca, in perioada 1-10 iunie, si la Sibiu, in perioada 4-10 iunie. Invitatul principal va fi actorul Franco Nerro.

In cadrul festivalului, vor fi premiate actritele romance Irina Petrescu, pentru intreaga sa cariera, si Ioana Bolca, care va primi un premiu de excelenta. De asemenea, va exista o sectiune, numita Zilele Filmului Romanesc, in care vor fi proiectate sase lung-metraje si 20 de scurt-metraje.

Ceremonia de deschidere de la Cluj va include proiectia filmului „Restul e tacere” al lui Nae Caranfil. La Cluj, festivalul va proiecta filme in cinematografele Republica, Arta si Victoria.

De asemenea, va fi organizat un cinematograf in aer liber in curtea cladirii Echinox. Curtea cladirii va fi asezata sub un acoperis, pentru ca spectatorii sa nu fie goniti de ploaie.

In vechiul cinematograf din Piata Unirii va fi amenajat un „salon de urgenta”, unde vor fi proiectate cate trei filme pe zi. La Cluj va fi si un meeting point, pe terasa de la Muzeul de Arta, unde regizorii, actorii si producatorii se vor putea intalni cu jurnalistii si cu publicul.

In Sibiu, filmele vor fi proiectate in cinematograful Arta si in pavilionul pus la dispozitie de Primarie. Cinematograful in aer liber va fi amenajat in Piata Mica.