Mai multi membri ai Consiliului de Administratie au fost schimbati de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a dispus schimbarea Consiliului de Administratie al Aeroportului International Timisoara, ca o masura menita sa dinamizeze activitatea celei mai importante baze aeriene din vestul tarii.

Decizia vine pe fondul presiunilor exercitate de presedintele Consiliului Judetean Timis, democratul Constantin Ostaficiuc, ca aeroportul timisorean sa fie trecut sub tutela autoritatilor judetene.

Paradoxal, in locul unui transfer de actiuni catre CJ, ministrul a hotarat sa numeasca in Consiliul de Administratie mai multi membri ai PNL sau persoane apropiate acestui partid. Ieri, pe piata locala a zvonurilor a circulat informatia ca directorul Aeroportului Timisoara, Dan Idolu, a fost inlocuit cu fostul vicepresedinte al PNL Timis, Ciprian Jichici.

Acest lucru a fost negat, insa, de director. "Nu este adevarat ca as fi fost schimbat din functie. Dimpotriva, ministrul mi-a dat chiar o prima pentru activitatea de pe anul trecut. Nu stiu cine a lansat zvonul acesta! Intr-adevar, au fost schimbari la nivelul Consiliului de Administratie, insa eu am ramas, in continuare, presedintele acestui for de conducere.

Dupa cum se stie, presedintele unui consiliu de administratie nu poate fi decat directorul, asa ca presupun ca am ramas in functie. Dar, in actuala conjunctura politica, poti fi schimbat de pe o zi pe alta", a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului International Timisoara.

"Am fost numita prin ordin al ministrului Transporturilor, care si-a prezentat public principiile in baza carora a schimbat membrii consiliilor de administratie de la mai multe societati din subordinea Ministerului Transporturilor.

Presupun ca alegerea mea are la baza faptul ca Primaria Timisoara se cuvine sa fie reprezentata in cadrul acestei structuri pentru ca are multe proiecte in comun cu aeroportul", a declarat sefa Corpului de control al primarului Timisoarei, Mihaela Marza. Ea a fost in urma cu cativa ani sefa de cabinet a lui Viorel Coifan, care la acea vreme era presedintele PNL Timis. In prezent, Coifan este consilier al primului ministru Calin Popescu-Tariceanu.

Investitii

Aeroportul International "Traian Vuia" Timisoara este singura aerobaza din tara care, la incheierea exercitiului bugetar pe 2006, a raportat Ministerului Transporturilor ca, fara sa fi utilizat transferuri de la bugetul de stat, a obtinut profit. La o cifra de afaceri de 19,6 milioane de lei, profitul brut a fost de 152.459 de lei.

Companii care opereaza pe Aeroportul din Timisoara au 36 de zboruri pe zi, cu o medie de 1.200 de pasageri. Evolutia traficului aerian, in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a determinat conducerea Aeroportului Timisoara sa intocmeasca un plan de dezvoltare a societatii pe urmatorii zece ani, program in care sunt prevazute investitii de peste 500 milioane de euro.