Sondele companiei romano-austriece OMW-Petrom din judetul Dolj ar putea fi inchise, dupa ce localnicii din mai multe comune in care functioneaza aceste obiective sustin ca apa pe care o beau este infestata din vina firmei, iar oamenii se imbolnavesc pe capete, fiindu-le afectati rinichii.

La nivelul conducerii judetului s-a vorbit deja de sistarea urgenta a activitatii companiei pe teritoriul Doljului, mai ales ca societatea a fost amendata in repetate randuri pentru neregulile care au fost constatate de-a lungul timpului.

Indiferenta din partea Petrom

Recent, o comisie din cadrul Consiliului Judetean a efectuat verificari la nu mai putin de 300 de sonde ale Petrom, in urma carora au descoperit ca obiectivele nu au nici acum autorizatii de constructii, desi conducerea companiei a promis ca va intra in legalitate, dupa ce s-a constatat ca situatia este aceeasi de mai multi ani.

Aceasta problema dateaza, mai exact, din 2004. Conducerea Petrom a comandat atunci constructia a cinci sonde de foraj pentru extractia titeiului si a gazelor naturale in cateva comune din Dolj si Gorj, fara a detine autorizatie in acest sens. Localitatile in care au fost realizate aceste investitii au fost Sopot, Cotofenii din Dos, Predesti, Urda de Sus si Potmeltu.

Cu toate acestea, arhitectul-sef al judetului sustine ca a depistat, in timpul ultimului control efectuat, nu mai putin de 300 de sonde de foraj.