Consiliul Superior al Magistraturii a dat-o afara din magistratura pe o judecatoare din cadrul Tribunalului Timis, dupa ce Comisia de Disciplina a CSM a decis excluderea acesteia. Rodica Marghescu a fost suspendata inca din luna octombrie a anului trecut, dupa ce a fost deferita justitiei de catre procurorii DNA.

Anchetatorii au stabilit ca magistratul, in calitate de judecator sindic la Tribunal, a supravegheat si controlat lichidarea averii unui numar de sapte agenti economici aflati in stare de reorganizare si lichidare judiciara.

Pe parcursul anchetei s-a stabilit ca Rodica Marghescu a inlesnit efectuarea de catre lichidatorul SC Insolvency SRL Timisoara, desemnat nelegal, de operatiuni financiare in urma carora lichidatorul a incasat onorarii de peste 900 de milioane de lei vechi, brut.

In urma acestor manevre, judecatoarea s-a ales cu beneficii de 72.395.500 de lei vechi, in dividende, care au rezultat din profitul net al firmei Insolvency, ce erau cuvenite mamei magistratului, care era asociat al societatii respective. Dosarul penal se afla in prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie.