Cunoscuta societatea Electroputere Craiova va fi achizitionata de o firma araba de constructii, "Al Arrab Contracting Company Limited". Compania straina, despre care se suspecta ca ar fi finantat retele teroriste, este, insa, "fara pete", asa cum sustine presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

El a afirmat ca Serviciul de Informatii Externe i-a confirmat ca societatea este una curata, iar intentia acesteia de a cumpara Electroputere de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului este una cat se poate de transparetnta.

Olteanu a adaugat ca "Al Arrab Contracting Company Limited" este unul dintre cei mai mari investitori din Arabia Saudita, iar compania este una "pasnica si de buna-credinta".

Olteanu este increzator in relansarea promisa de arabi

Mai mult, presedintele Camerei Deputatilor sustine ca societatea ce va achizitiona colosul industrial craiovean va reusi sa relanseze fabrica. Cele 78.009.632 actiuni ale Electroputere reprezinta 62,82% din capitalul social si vor fi vandute prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

Aceasta este cea de-a sasea lansare la privatizare a societatii, al carei principal obiect de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.

Electroputere SA Craiova a fost fondata la 1 septembrie 1949, producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. In 1990 s-a divizat in 7 societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.