„Patrunjei prin Internet“

Foto DIANA SANDOR

Nemultumirile au fost expuse in fata consilierilor locali, alaturi de portretele a 160 de comercianti din Piata Mihai Viteazu

Citiva zeci de comercianti din Piata Mihai Viteazu si-au prezentat ieri nemultumirile legate de concesionarea pietei in sedinta Consiliului Local.

„Cum se face ca peste doua treimi din mese sint deja inchiriate cu contracte unor persoane fizice autorizate sau unor firme? Si cine, din acesti oameni, care isi vind marfa sezonier, poate sa-si permita sa plateasca un pret de 200 de euro lunar, cit este chiria pe o luna, pentru un metru de masa?“, pa intrebat retoric Bogdan Racolta, tinarul care a luat cuvintul in numele

comerciantilor. El le-a prezentat consilierilor aproape 160 de portrete ale celor care vind produse agroalimentare din gradina proprie in Piata Mihai Viteazu. „Primarul ne-a modernizat piata, da’ mie la ce imi traba Internet? Mie nu imi pasa ca vine omu’, apasa butonu’ si prin Internet cumpara o legatura de patrunjei.

Din noiembrie si pina in primavara trebuie sa dau 35 de milioane“, s-a plins unul dintre comercianti, in vreme ce altul a acuzat ca singurul interes al municipalitatii a fost ridicarea parcarii supraterane de acolo.

Varianta fondurilor europene

Primarul Emil Boc le-a sugerat subtil comerciantilor prezenti ca cel mai bine ar fi sa isi gaseasca tarabe in alte piete din municipiu, intrucit investitorul, respectiv Radu Vlas, are libertatea de a decide asupra preturilor din spatiul concesionat. „Voi vorbi din nou cu investitorul.

Vom analiza sa vedem daca este posibila o locatie apropiata pentru comercializarea sezoniera a produselor“, a mai spus Boc. Pe de alta parte, consilierul local Ovidiu Turdean a propus abordarea situatiei dintr-o perspectiva diferita. „E vorba de produse traditionale, sezoniere. Din cite stiu, exista pentru promovarea acestora surse de finantare nerambursabile de la UE.

Va propun, daca reusiti sa va organizati intr-o asociatie, sa intrati in parteneriat cu Primaria pentru a reusi sa atrageti astfel de fonduri“, a declarat Turdean. El a mai propus, ca solutie provizorie, sa fie folosita zona parcarii din fata pietei sau cea din apropierea Canalului Morii.