Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca USL nu se revendica de la social-liberalism, fiecare dintre formatiuni pastrandu-si ideologia, el precizand ca, daca Dinu Patriciu s-a referit la USL spunand ca nu crede in social-liberalism, atunci a gresit adresa, scrie Mediafax.

Solicitat sa comenteze un editorial recent al lui Dinu Patriciu, in care acesta preciza ca nu crede in social-liberalism si sa aprecieze daca, astfel, a dat o lovitura de imagine USL, Antonescu a spus ca nu stie daca Patriciu s-a referit la USL.

"Nu stiu daca Dinu Patriciu s-a referit la aceasta uniune. Daca s-a referit la aceasta uniune vorbind despre social-liberalism, a gresit adresa. N-a fost atent sau, ma rog, nu stie despre ce vorbeste, pentru ca aceasta uniune, Uniunea Social-Liberala, si niciunul dintre liderii ei, nu a vorbit despre social-liberalism", a subliniat Antonescu.

El a precizat ca USL este o uniune social-liberala pentru ca reuneste un partid social-democrat cu un partid national liberal.

"Fiecare isi pastreaza doctrina sa, social-democratia in cazul lor, liberalismul in cazul nostru. Vom face un program comun, care insa nu se revendica de la curentul politic al social-liberalismului", a adaugat Antonescu.

El a precizat ca Dinu Patriciu nu poate sa dea o lovitura de imagine acestei uniuni social-liberale si a apreciat ca acesta nu intentioneaza sa se inscrie in "corul prietenilor Palatului Cotroceni", care incearca sa afecteze imaginea acestei constructii.

"Aceasta uniune are o forta care nu poate fi afectata de declaratia unuia sau altuia, indiferent cine ar fi acela. Imaginea ei nu ar putea fi afectata decat de propriile noastre greseli, pe care sper ca nu le vom face", a spus Antonescu.