Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a evitat, vineri, sa comenteze acuzatiile pe care Sorin Ovidiu Vintu i le-a adus presedintelui Traian Basescu, fostul presedinte raspunzandu-le jurnalistilor: "Nu stiu, nu vreau sa ma bag in asemenea chestii, se cunosc mai bine reciproc", potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu declarase, joi seara, la intoarcerea de la Bruxelles, ca toti cei care au furat bani de la FNI, din petrol si care au furat statul trebuie sa raspunda si a sustinut ca presa ar consolida minciuna conform careia presedintele s-ar ocupa sa-i bage in puscarie pe infractori:

  • "Eu am observat urmatorul lucru: toti cei care s-au imbogatit, cand ii intreaba instanta prin ce mijloace, au un singur vinovat, presedintele. Dar ce va pot spune este ca trebuie sa raspunda cei care au furat bani de la FNA, de la FNI, trebuie sa raspunda cei care au furat bani de prin petrol, trebuie sa raspunda cei care au furat statul. Deci nu inteleg de ce presa incearca sa consolideze o minciuna: ca presedintele s-ar ocupa sa-i bage in puscarie pe cei care au furat", a afirmat presedintele Traian Basescu, la sosirea pe Aeroportul Henri Coanda.

Traian Basescu declarase anterior, la Bruxelles, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor privind acuzatiile pe care i le aduce Sorin Ovidiu Vintu, ca "Daca dumnevoastra credeti ca un inculpat poate fi confruntat cu un sef de stat, cred ca faceti o greseala".

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu il acuzase, miercuri, in fata instantei, pe Traian Basescu de faptul ca i-ar fi cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea presedintelui. De asemenea, el a sustinut ca emisari ai lui Traian Basescu i-ar fi cerut sa cedeze o parte din trustul sau media, refuzul sau ducand la declansarea controalelor ANAF la Realiatatea TV si, in final, la arestarea sa.

Sorin Ovidiu Vintu l-a acuzat pe Traian Basescu si de influentarea justitiei si de presiuni asupra magistratilor.

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat joi dupa-amiaza din inchisoare, dupa o saptamana de detentie, dupa ce magistratii au admis recursul depus de avocatii omului de afaceri la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile.