Premierul Emil Boc s-a deplasat, luni dupa-amiaza, la Galati, impreuna cu ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru a inspecta lucrarile hidrobarajului de pe Dunare din cartierul Valea Orasului. Seful Guvernului si membrii delegatiei sale au fost insa, huiduiti de o parte dintre oamenii care lucrau la dig si sfatuiti "sa ia lopata in mana si sa nu se mai plimbe", potrivit Agerpres.

La inceputul vizitei sale la Galati, primul ministru s-a oprit in sectorul din apropierea Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos, unde i-a fost prezentat, de catre secretarul de stat Mihai Capra, traseul digului de 4,3 km destinat sa apere cartierul Valea Orasului de apele revarsate ale Dunarii.

Emil Boc s-a aratat multumit de modul in care se desfasoara lucrarile, insa le-a cerut autoritatilor locale sa ii pregateasca pe oameni si pentru planul B, in cazul in care digul nu va rezista. Inainte de a se deplasa pe jos pentru a inspecta digul, premierul a pus la temelia primului tronson un sac de nisip.

In timp ce primul ministru a inspectat mai multe tronsoane, o parte dintre oamenii veniti sa lucreze la ridicarea digului si-au manifestat nemultumirea fata de prezenta sefului Guvernului, huiduindu-l si fluierandu-l. Unii dintre ei chiar le-au recomandat membrilor delegatiei primului ministru: "Luati lopata in mana si nu va mai plimbati".

Emil Boc a reactionat prompt si s-a deplasat la fiecare grup care l-a huiduit, ascultandu-le nemultumirile si explicandu-le ca situatia este sub control si ca principala actiune a Guvernului este sa pazeasca municipiul Galati si sa-l fereasca de inundatiile provocate de Dunare.

Catre finalul vizitei, primul-ministru a ajuns si in sectorul unde sunt in curs de amplasare digurile gonflabile, zona in care lucreaza jandarmi, militari si angajati ai Societatii Apele Romane. Apoi, el s-a urcat intr-o salupa si, impreuna cu delegatia sa, s-a deplasat in comuna Grindu unde, conform planului B, in cazul in care va exista pericol iminent de rupere a digului de la Galati, ar urma sa se creeze doua brese, la Cotu Pisicii. Pentru protectia localnicilor din Grindu se lucreaza la ridicarea unui dig de 5 metri.