Locuintele ANL ar putea fi introduse in programul Prima Casa, la preturi sub cele ale pietei. "Pentru a sprijini tinerii care indeplinesc conditiile de a accesa o locuinta ANL, am gandit introducerea in programul Prima Casa si a locuintei ANL, pentru ca cei care locuiesc in casele ANL sa poata sa le cumpere", a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, intr-o interventie la Realitatea FM.

In ceea ce priveste pretul, acesta "va fi intermediar intre pretul de contabilitate si un pret de piata". Ministrul a dat si un exemplu, in acest sens: "daca un apartament ANL de 2 camere ar ajunge in jur de 40.000 de euro, tot ar fi un pret foarte bun fata de pretul de pe piata".

Potrivit cifrelor furnizate de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in prezent exista 100.000 de cereri de locuinte pentru tineri la autoritatile publice locale, iar pana acum s-au construit doar 25.000 de apartamente. In acest context, una dintre prioritatile ministerului condus de Elena Udrea devine construirea a 100.000 de locuinte pentru tineri, in urmatorii 3 ani, a anuntat aceasta.

Prin introducerea locuintelor ANL in programul Prima Casa nu devine, insa, obligatorie cumpararea apartamentelor. "Este dreptul celor care locuiesc in case ANL sa cumpere aceste case, daca doresc si daca isi permit. Daca nu, pot ramane chiriasi in continuare", a precizat Elena Udrea.