Presedintele Traian Basescu se va intalni la Chisinau, in a doua jumatate a lunii ianuarie, cu presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Informatia a fost confirmata de liderul de la Cotroceni pentru publicatia Jurnal.md.

La finalul lunii decembrie, Mihai Ghimpu l-a invitat pe Traian Basescu intr-o vizita oficiala in Republica Moldova, intr-o "perioada convenabila pentru seful statului roman", pentru discutii pe marginea sustinerii, de catre Romania, a procesului de integrare europeana a Republicii Moldova.

"Excelenta, doresc sa constat cu satisfactie ca anul 2009 a deschis largi perspective pentru dezvoltarea relatiilor dintre Chisinau si Bucuresti. in acest context, in vederea identificarii noilor oportunitati de cooperare bilaterala si a cailor de valorificare a lor cit mai eficienta, am deosebita placere de a Va adresa invitatia sa efectuati o vizita oficiala in Republica Moldova, intr-o perioada convenabila Dumneavoastra", se arata in mesajul adresat pe 30 decembrie de Mihai Ghimpu lui Traian Basescu, postat pe site-ul oficial al Presedintiei Republicii Moldova.