"Dupa parodia consultarilor, am convingerea ca premierul propus va fi de la PD-L", a declarat pentru Realitatea FM prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban. "Boc beneficiaza de sprijinul conducerii democrat-liberale. Mi-e greu sa evaluez daca Basescu va vrea sa puna un alt democrat, dar cred ca de data asta, fiind dator pana in varful urechilor PD-L, cred ca va respecta decizia partidului", a continuat liberalul.

In ceea ce priveste demisiile din PNL si PSD, Ludovic Orban sustine ca parlamentarii au fost "momiti" cu bani. "Colegi de-ai mei pe care as fi pariat ca nu ar fi parasit PNL, dupa 20 de ani de munca in partid, au plecat fara niciun fel de explicatie. (...) A fost vorba de bani, interese, beneficii de natura materiala", a atacat Orban.

"Este una dintre metodele folosite - dare si luare de mita. Stie toata lumea cum face PD-L racolarile", a continuat liderul PNL. "Este vorba despre avantaje de natura materiala. Credeti ca un parlamentar isi paraseste partidul peste noapte fara motiv serios? E vorba despre niste avantaje meschine".