Presedintele PDL Emil Boc s-a intalnit sambata dimineata, la sediul democrat-liberalilor, cu grupul independentilor din Parlament, pentru discutii privitoare la formarea unei majoritati. "Este vorba despre o o tatonare de principiu, in vederea constituirii unei majoritati care sa dea un guvern stabil. Am discutat doar despre principii, fara nume", a declarat la finalul negocierilor Emil Boc. "Am vorbit despre principii si acum este nevoie, mai mult decat oricand, ca Romania sa sustina un guvern competent, care sa scoata tara din criza", a declarat si liderul grupului indepentilor, Gabriel Oprea.

"In sistemul nostru, al parlamentarilor independenti, interesul national - acel hulit sau luat la misto interese - conteaza. Noi ne-am dat demisia din partidele noastre fiindca am tinut la acest sistem de valori. (...) Interesul national, acum, este depasirea crizei politice si economice. Am vorbit de principii si acum e nevoie mai mult decat oricand ca Romania sa sustina un guvern competent, care sa scoata tara din criza", a explicat Gabriel Oprea.

Intrebat daca a pus conditii pentru sustinerea unui guvern, Oprea a replicat ca nu s-a discutat despre nume sau conditii. "Sprijinul este cautat pe axa PDL-PNL-UDMR-Grupul independentilor-Grupul minoritatilor nationale. Asteptam raspunsul tuturor formatiunilor politice", a precizat Emil Boc.