Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat ca, in opinia partidului sau, majoritatea formata impreuna cu PNL si cu UDMR ar trebui sa dea postul de prim-ministru, transmite NewsIn. El a adaugat ca turul doi al alegerilor, desfasurat duminica, a fost caracterizat de "o fraudare organizata, sistematica si coordonata", iar numarul "mare de voturi falsificate ne arata ca si Osama bin Laden, daca ar fi candidat, iesea presedintele Romaniei in aceste conditii".

"Noi avem o majoritate parlamentara, este o majoritate pe care o avem cu PNL si cu UDMR. Credem ca aceasta majoritate este cea care trebuie sa dea postul de ministru, pentru ca are si posibilitatea sa-i asigure unui prim-ministru voturile necesare in Parlament pentru adoptarea legislatiei necesare intr-o perioada de criza economica", a declarat Nica.

"Indiferent de ce ar crede un presedinte al Romaniei", Parlamentul este cel care valideaza un Guvern, a spus Nica, adaugand: "aceasta majoritate are dreptul moral si constitutional de a se pronunta si de a-si desemna un candidat pentru functia de prim ministru pentru ca poate sa-l si ajute. Un prim ministru care nu are o majoritate in Parlament este o marioneta".

Politicianul social-democrat a declarat ca turul doi a fost caracterizat de "o fraudare organizata, sistematica si coordonata" iar "volumul mare de voturi falsificate ne arata ca si Osama bin Laden, daca ar fi candidat, iesea presedintele Romaniei in aceste conditii".