Candidatul "verzilor" la functia suprema in stat e de parere ca prostitutia ar trebui dezincriminata, iar consumatorii de droguri usoare nu ar trebui pedepsiti, ci ajutati. Intr-un interviu pentru RFI, Remus Cernea a mai spus ca Romania are nevoie de o "ecologizare a clasei politice actuale". Tinerii din marile partide nu sunt altceva decat simple clone ale seniorilor, sustine candidatul Partidului Verde la Presedintie.

Remus Cernea a declarat ca prostitutia ar trebui dezincriminata: "Eu nu cred ca in cazul prostitutiei, inchisoarea ar fi solutia, nu cred ca aruncand in inchisoare prostituatele vom rezolva ceva, ar fi doar o masura, daca vreti, ipocrita, care nu ar rezolva nimic. E nevoie de masuri prospective, Guvernul trebuie sa insiste pe educatie, pe crearea de locuri de munca, daca vrea sa combata cu adevarat fenomene precum prostitutia. Asadar, cred ca este nevoie de o dezincriminare a prostitutiei, dar si de o tinere sub un anumit control din partea legii a proxenetilor".

Candidatul verzilor sustine si ca consumatorii de droguri usoare nu ar trebui pedepsiti, ci ajutati: "Nu cred ca solutiile de forta sunt cele care vor contribui la rezolvarea acestei probleme. Cred ca este nevoie de educatie si de ajutorarea celor care sunt dependenti de droguri, educatie facuta in scoli asupra pericolului drogurilor si desigur masuri din partea statului de combatere a traficului de droguri si de comercializare a drogurilor in Romania. Persoanele care sufera, care sunt dependente trebuie ajutate, nu trimise la inchisoare".

Pe de alta parte, Cernea a afirmat ca incearca sa faca "o ecologizare politica. Este nevoie de o schimbare a actualei clase politice, de intrarea cat mai multor tineri in politica, tineri care sa nu semene insa cu seniorii marilor partide. Si in marile partide exista acum destul de multi tineri, dar ei par niste clone ale seniorilor, prin comportament, atitudini si discurs".

Vinerea trecuta, candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale, Remus Cernea, si-a depus candidatura la Biroul Electoral Central. Cernea a depus o lista de 210.346 de semnaturi.

Comisia prezidentiala pentru analiza si elaborarea politicii din domeniul sanatatii publice a elaborat recent raportul "Riscuri si inechitati sociale in Romania", unde s-a mentionat, printre altele, si posibilitatea legalizarii prostitutiei si a drogurilor usoare. Subiectul a starnit numeroase controverse, fiind necesara chiar si interventia presedintelui Traian Basescu, care a oferit lamuriri.