Premierul inca in exercitiu, Calin Popescu Tariceanu, critica, pe blogul personal, programul de guvernare pus la punct de PSD si PDL: "Am citit programul de guvernare dat publicitatii ieri de coalitia de stanga PDL-PSD. Este mai rau decat ma temeam. In primul rand: adio cota unica! Nu poti avea cota unica daca pe romanii care muncesc si castiga mai mult ii impozitezi mai mult, iar pe cei care castiga mai putin ii impozitezi mai putin."

Calin Popescu Tariceanu este de parere ca: "Programul PDL-PSD consfinteste reintoarcerea la cota de impozitare progresiva. Consecintele: incurajarea evaziunii fiscale, descurajarea muncii, descurajarea firmelor care vor sa investeasca in Romania".

"Prin acest program ne intoarcem in trecut, la instabilitate economica si saracie. Imi este greu sa inteleg de ce politicienii din PDL si PSD insista sa repete aceleasi erori, aceleasi masuri de stanga care si-au dovedit esecul in trecut", atrage atentia actualul prim ministru.

Calin Popescu Tariceanu incheie facand un apel la PSD si PDL sa refaca programul de guvernare care, in opinia sa, reprezinta "O condamnare la saracie a Romaniei".