Conducerea liberala i-a reprosat premierului decizia de a stopta acordarea tichetelor. Surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca cei mai vehementi critici au fost Ludovic Orban si Bogdan Olteanu, care l-au acuzat pe Tariceanu ca "isi bate joc de munca de campanie" si ca "le-au pus in cap toti profesorii". Ministrul finantelor a fost solictiat sa faca o evaluare a impactului bugetar, fiind foarte posibil ca executivul sa se razgindeasca in privinta eliminarii tichetelor.

Liderii PNL, intruniti in Biroul Politic, s-au opus vehement deciziei de a opri acordarea tichetelor cadou, sustinind ca ea afecteaza campania electorala. Tinta reprosurilor au fost premierul si ministrul finantelor, carora li s-a atras atentia ca prin masuri de genul acesta isi bat joc de munca celor implicati in campanie.

Teodor Melescanu a declarat, joi, ca lui Varujan Vosganian i s-a "cerut sa faca o evaluare si in cazul in care echilibrul bugetar nu este afectat, sa fie de acord cu reintroducerea tichetelor". Analiza ar urma sa fie gata pina la finele saptaminii, a mai precizat Melescanu.

Surse din conducerea liberala au declarat pentru HotNews.ro ca Ludovic Orban a cerut apasat sa se revina asupra deciziei, iar Bogdan Olteanu a spus ca nu este normal ca partidul sa nu fie informat de astfel de hotariri in campania electorala. " Ne ridicati toti profesorii in cap, in plina campanie", au protestat liberalii.

"Ce ne intereseaza pe noi deficitul bugetar? Noi trebuie sa cistigam voturi. Dupa aceea, daca nu obtinem un scor bun, Tariceanu o sa vina sa ne reproseze ca avem rezultate slabe", ar fi spus unii vicepresedinti si lideri de organizatii, potrivit NewsIn.

La sfirsitul sedintei de guvern de miercuri, premierul Tariceanu a sustinut ca executivul "nu este dispus sa faca pomeni electorale" in ce priveste pensiile si tichetele cadou. " Cu toate ca este un an electoral, lumea sa nu creada ca Guvernul este dispus sa faca pomeni electorale si iata ca nu facem", a declarat premierul.

La Biroul Politic, Tariceanu a incercat sa explice faptul ca reintroducerea tichetelor va fi vazuta ca o masura electorala, iar la nivel local unii primari nu vor putea sa le acorde si vor lua bani din buget.