Coalitia pentru o Guvernare Curata considera nominalizarea Noricai Nicolai ca ministru al Justitiei o grava eroare si solicita premierului Calin Popescu Tariceanu sa revina asupra acestei nominalizari. Cele cinci ONG-uri au initiat o petitie online intitulata “Societatea civila se pronunta impotriva numirii Noricai Nicolai la Justitie”.

“Prin activitatea sa parlamentara, in cadrul Comisiei Juridice din Senat, dna Nicolai s-a opus cu consecventa agendei civice si anticoruptie din Romania, in privinta unor proiecte importante precum declaratiile de avere si interese transparente pentru demnitari (pe care le sustinea chiar Guvernul la acea vreme), legea Agentiei Nationale de Integritate, sau ordonanta menita sa eficientizeze DNA”, se arata intr-un apel semnat de reprezentantii a cinci organizatii neguvernamentale. Si la capitolul legea lustratiei si a CNSAS, se mai arata in apel, Norica Nicolai a promovat consecvent agenda celor mai conservatoare forte ale politicii romanesti.

“Apreciem drept o dovada de intelepciune propunerea premierului pentru ministru interimar la justitie si speram ca in continuare se va cauta un titular pentru acest portofoliu care sa satisfaca asteptarile publicului si ale Comisiei Europene in privinta reformelor anticoruptie” se mai arata in scrisoarea-apel.

Intre semnatarii apelului se numara: Alina Mungiu-Pippidi (SAR), Radu Filipescu (GDS), Sorin Iliesiu (Alianta Civica), Florian Mihalcea (Societatea Timisoara), Dan Mihai (APADOR-CH), Mihaela Danga (CJI) iar lista integrala a semnatarilor apelului se afla la www.romaniacurata.ro.