Vicepresedintele PNL Florin Roman a cerut, duminica, majoritatii PSD-ALDE sa retraga propunerea prin care angajatii isi vor plati contributiile la asigurarile sociale, afirmand ca salariile romanilor vor scadea cu 22,7%, de la 1 ianuarie 2018, in cazul in care masura va intra in vigoare, potrivit News.ro.

"O solicitare pe care o facem celor de la PSD-ALDE sa retraga acea propunere de punere a birurilor in ceea ce priveste contributia la asigurarile sociale pe umerii angajatilor. Practic, daca aceasta masura devine realitate asa cum insista majoritatea PSD-ALDE-UDMR, salariile tuturor romanilor vor scadea de la 1 ianuarie 2018 cu 22,7%", a spus Florin Roman, intr-o conferinta de presa.

Vicepresedintele PNL a tinut sa precizeze ca se refera la salariile tuturor romanilor, atat cei care lucreaza la stat, cat si cei de la privat: "Aici vorbim de toti romanii care lucreaza, nu doar de bugetari, ci si de cei din mediul privat. Prin urmare, ii rugam pe cei care acum se bucura de majorarile salariale in urma aplicarii legii salarizarii sa ia in calcul acest lucru, pentru ca odata intrata in vigoare aceasta masura a Guvernului Tudose, toate salariile romanilor urmeaza sa scada de la 1 ianuarie 2018 cu 22,7% net, adica banii pe care ii primeste fiecare roman care munceste in mana."

Contributiile sociale obligatorii vor fi datorate de catre angajat incepand din 1 ianuarie 2018, dar obligatia stabilirii, retinerii si platii acestora catre bugetele de asigurari sociale va reveni, in continuare, angajatorului, a anuntat, pe 27 iulie, Ministerul Finantelor.