Premierul Mihai Tudose se intalneste, luni, la Palatul Victoria cu reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania pentru a discuta despre drepturile si obligatiile politistilor in vederea luarii unor masuri care sa conduca la evitarea situatiilor de genul celei petrecuta la Suceava cand un agent de politie care patrula in gara Burdujeni a fost injunghiat mortal de un tanar, potrivit Agepres.

Potrivit agendei oficiale a premierului, intalnirea cu sindicalistii din Politie este programata de la ora 11.00.

Prim-ministrul a declarat, sambata, ca niciun politist nu va mai patrula singur, echipa urmand sa fie formata din patru oameni.

"Din punctul meu de vedere, nu mai vreau patrule de unul singur. Atunci cand ai un singur politist, care trebuie sa patruleze intr-o zona - se subintelege ca acea zona are un potential infractional sau negativ -, el isi pune gratuit viata in pericol. Nu poti sa il trimiti de unul singur. Se vor trimite echipe, chiar daca este vorba de echipe mixte alcatuite din politisti si jandarmi", a declarat Tudose pentru AGERPRES.

Politistul Sorin Vezeteu a fost injunghiat mortal joi seara, in timp ce era de serviciu in Postul de Politie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, Ioan Besa, a fost arestat pentru 30 de zile.