Partidele parlamentare sunt invitate luni, incepand cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, pentru consultari cu presedintele Klaus Iohannis in vederea desemnarii unui nou premier. Consultarile vor incepe cu intalnirea dintre presedinte si delegatia coalitiei PSD-ALDE. Mihai Tudose si Carmen Dan sunt cele doua nume creditate cu cele mai mari sanse pentru a fi propunerea PSD-ALDE, potrivit surselor politice.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Alte nume vehiculate in ultimele zile au fost Mihai Fifor si Viorica Dancila.

Programul intrarii la consultari, anuntat de Administratia Prezidentiala, este urmatorul: ora 15:00 - reprezentantii PSD si ALDE, ora 16:00 - PNL, ora 17:00 - USR, ora 17:30 - PMP, ora 18:00 - UDMR, ora 18:30 - grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, ca va rezolva "foarte repede" situatia noului premier: "O sa desemnez o persoana si acea persoana se va duce in Parlament. Asa se procedeaza conform Constitutiei. Presedintele nu poate face altceva decat sa asculte toate partile si sa traga propriile concluzii. Acelea se verifica pe real in Parlament."

Anterior, Klaus Iohannis afirmase ca noul premier trebuie sa fie "o persoana integra, fara probleme penale, care ma convinge ca are capacitatea sa conduca un Guvern si are o majoritate parlamentara in spate".