Marian Munteanu a spus ca acum 7-8 luni un senator liberal l-a contactat si au fost la Cotroceni pentru a se intalni cu Klaus Iohannis, declaratia venind in contextul in care vineri seful statului s-a delimitat clar de nominalizarea candidatului PNL la Primaria Capitalei.

Marian Munteanu la B1 TvFoto: captura B1 TV

"M-a cautat un om politic, apropiat de presedinte, un senator de la PNL, o sa aflati si numele lui, nu are importanta. Am discutat, ca era deja cunoscut prin anumite interventii in mass-media, despre niste proiecte si puncte de vedere ale mele cu privire la societatea civila", a detaliat Munteanu intr-o emisiune la B1TV, potrivit Agerpres.

"Presedintele Romaniei nu a propus, nu a sustinut si impus conducerii PNL aceasta candidatura, drept urmare nu este implicat in nici un fel in aceasta propunere. Decizia sustinerii lui Marian Munteanu apartine strict conducerii PNL in urma evaluarilor interne", a anuntat vineri Administratia Prezidentiala.

Aceste precizari vin dupa ce in presa au aparut speculatii ca presedintele Iohannis a girat propunerea facuta de liberali dupa retragerea lui Ludovic Orban, anchetat de DNA.

Tot vineri a aparut si un comentariu al lui Munteanu pe aceasta tema.

Acesta a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax, ca Iohannis nu s-a delimitat de candidatura sa la Primaria Capitalei, pentru ca nici nu avea de ce, in conditiile in care nu au discutat niciodata pe aceasta tema. Munteanu sustine ca prin luarea de pozitie, Iohannis a vrut sa-i puna la punct "pe unii".