"Presedintele Romaniei nu a propus, nu a sustinut si impus conducerii PNL aceasta candidatura, drept urmare nu este implicat in nici un fel in aceasta propunere. Decizia sustinerii lui Marian Munteanu apartine strict conducerii PNL in urma evaluarilor interne", anunta Administratia Prezidentiala. Aceste precizari vin dupa ce in presa au aparut speculatii ca presedintele Iohannis a girat propunerea facuta de liberali dupa retragerea lui Ludovic Orban, anchetat de DNA.

Marti seara, Alina Gorghiu a spus ca seful statului a fost informat de liderii PNL in legatura cu noul candidat al partidului pentru Primaria Bucuresti, Marian Munteanu.

"Si eu, si domnul copresedinte Vasile Blaga l-am informat pe presedinte care este optiunea noastra de candidatura la Bucuresti, cu rezerva ca urmeaza o analiza in forurile de conducere, un vot in Biroul Politic National, dar domnia sa nu este factor de decizie in selectarea candidatilor PNL", a sustinut Gorghiu la TVR, potrivit Mediafax.

Tot atunci, liderul liberal a comparat candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Bucuresti cu candidatura lui Klaus Iohannis la functia de sef al statului, numid aceste decizii "greseli fericite".

"Aceasta <> am mai facut-o si la prezidentiale. Un om cu profil tehnocrat, un om care nu avea radacini in Partidul National Liberal, Klaus Iohannis, a fost luat, introdus in PNL si in foarte scurt timp a ajuns nu doar presedintele interimar al partidului, ci si presedintele Romaniei', a spus Alina Gorghiu.

In cursul zilei de marti, inainte de desemnarea lui Munteanu, surse politice precizau pentru HotNews.ro ca liderii PNL au discutat despre acest lucru si cu presedintele Klaus Iohannis, care ar fi recomandat un candidat din interiorul partidului. Prima optiune a fost Catalin Predoiu, liderul filialei Bucuresti, insa acesta ar fi refuzat, iar urmatoarea a fost Adriana Saftoiu. Ulterior insa s-a ales varianta unui candidat din afara PNL.