Marian Munteanu a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax, ca Iohannis nu s-a delimitat de candidatura sa la Primaria Capitalei, pentru ca nici nu avea de ce, in conditiile in care nu au discutat niciodata pe aceasta tema. Munteanu sustine ca prin luarea de pozitie, Iohannis a vrut sa-i puna la punct "pe unii".

Marian Munteanu alaturi de Predoiu si GorghiuFoto: Hotnews

"Ca cineva sa se distanteze a fi trebuit sa fi fost apropiat", a spus Marian Munteanu, intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Klaus Iohannis s-a distantat cumva de candidatura sa, transmitand vineri ca nu a avut nicio implicare in desemnarea lui drept candidat al PNL pentru Primaria Capitalei, ca nu l-a sustinut si nu l-a promovat.

Marian Munteanu a adaugat ca nu a discutat niciodata cu presedintele pe aceasta tema si ca nu crede ca este implicat, in general, in deciziile PNL. "Nu cred ca domnul presedinte este apropiat de vreun partid anume...Sigur ca provine din randul partidului, dar dansul, in calitate de reprezentant al tuturor romanilor si in conformitate cu Constitutia, este un factor de mediere si de echilibru", a mai spus candidatul PNL.

El a comentat ca reactia Presedintiei era un mod de a-i pune la punct pe cei care au speculat ca s-ar afla in saptele deciziei PNL: "Cred ca dansul nu s-a distantat de candidatura mea, ci cred ca i-a pus la punct pe unii, cu calmul si cu retinerea dansului, pe care le cunoastem, ca nu a avut vreo interventie in evenutala mea numire sau nenumire".

Marian Munteanu a mai spus ca singura discutie a avut loc acum doua luni, cu consilierul prezidential Constantin Dudu Ionescu, in contextul discutiilor cu societatea civila, fara nicio legatura cu candidatura. "Nu am avut in viata mea o discutie pe aceasta tema (cu presedintele-n.red.). Nu, nu pe aceasta tema, am avut o discutie acum vreo doua luni, cu societatea civila, cu domnul Dudu Ionescu".

"Presedintele Romaniei nu a propus, nu a sustinut si impus conducerii PNL aceasta candidatura, drept urmare nu este implicat in nici un fel in aceasta propunere. Decizia sustinerii lui Marian Munteanu apartine strict conducerii PNL in urma evaluarilor interne", a anuntat vineri Administratia Prezidentiala. Aceste precizari vin dupa ce in presa au aparut speculatii ca presedintele Iohannis a girat propunerea facuta de liberali dupa retragerea lui Ludovic Orban, anchetat de DNA.

Marti seara, Alina Gorghiu a spus ca seful statului a fost informat de liderii PNL in legatura cu noul candidat al partidului pentru Primaria Bucuresti, Marian Munteanu.