Elena Udrea a declarat, vineri, despre confirmarea urmaririi penale in cazul lui Traian Basescu, in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak, ca daca fostul presedinte nu s-ar fi intors in politica nu ii mai facea nimeni dosar penal, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebata, vineri, la iesirea de la DNA, cum apreciaza confirmarea urmaririi penale in cazul lui Traian Basescu, Elena Udrea a declarat: "Pai, ce sa zic, daca si domnul Traian Basescu s-a intors in politica? Nu era mai bine sa stea linistit, ca nu ii facea nimeni niciun dosar. Sa redeschizi dosarul jurnalistilor... Cum sa-ti imaginezi ca un presedinte de tara s-ar compromite sa ia bani din banii ce trebuiau dati pentru recuperare sau ce, cum sa-ti imaginezi asa ceva?".

Udrea a spus ca in acest caz primii care ar fi trebuit intrebati sunt reprezentantii serviciilor secrete.

"Acolo au fost niste reprezentanti ai serviciilor secrete care au gestionat toata aceasta situatie. Eu cred ca ei ar trebui intrebati primii cum s-au intamplat lucrurile si ce s-a intamplat cu banii respectivi. Eu cred ca este o sicanare a lui Traian Basescu, dar stia bine ca daca se intoarce in politica si nu sta acasa cu nepotii o sa aiba dosar penal dupa dosar penal".

Judecatoria Sectorului 5 a confirmat urmarirea penala in cazul lui Traian Basescu, in dosarul in care Corneliu Vadim Tudor a depus pe numele fostului presedinte o plangere privind jurnalistii rapiti in Irak.

Instanta a constatat ca este legala si temeinica ordonanta procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 23 martie si a confirmat redeschiderea urmaririi penale in cazul fostului presedinte Traian Basescu.

"In baza art. 335 C. proc. pen. constata legalitatea si temeinicia ordonantei nr.1543/P/2009 din data de 23.03.2015 emisa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica in dosarul cu acelasi numar si confirma redeschiderea urmaririi penale pentru prezumtivele fapte prev. de art. 248 c.p. si art. 253 ind. 1 c.p., sesizate prin denuntul formulat la data de 19.11.2009 de petitionarul Vadim Corneliu Tudor, privind pe numitul Traian Basescu", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 5.

Instanta a mai constatat ca a ramas fara obiect cererea de redeschidere a urmaririi penale pentru Vasile Blaga, in urma denuntului formulat de Corneliu Vadim Tudor in 25 noiembrie 2009.

Decizia Judecatoriei Sectorului 5 este definitiva.