Reprezentantii PD si PLD s-au intalnit marti dimineata la sediul central al democratilor pentru a finaliza proiectul de fuziune al celor doua formatiuni. Acesta va fi prezentat organismelor de conducere ale partidelor in cursul zilei de miercuri. Dupa ce fuziunea va fi aprobata de Colegiul Director al PD si Delegatia Permanenta a PLD, cele doua partide vor putea sa convoace congresele extraordinare pentru luna ianuarie.

PLD intentioneaza sa supuna aprobarii fuziunea in prezenta presedintilor de filiale judetene, intr-o sedinta in care vor fi analizate si rezultatele partidului la alegerile pentru Parlamentul European, dar si strategia politica a formatiunii.

Presedintii PD si PLD, Emil Boc si Theodor Stolojan, au anuntat luni seara ca cele doua partide vor fuziona la inceputul anului viitor. Noua formatiune se va numi Partidul Democrat Liberal, va fi afiliata la Partidul Popular European si va pastra atat caracteristicile doctrinare populare, cat si pe cele liberale.

Pana la congresele care vor consfinti fuziunea, PDL il va avea ca presedinte pe Emil Boc, ajutat de doi prim-vicepresedinti, Vasile Blaga si Theodor Stolojan.