Parlamentul a respins proiectul privind introducerea votului prin corespondenta initiat de Eugen Tomac
Proiectul a fost initiat de deputatii PMP Eugen Tomac, Mihaela Stoica, Valerian Vreme si Clement Negrut si propune introducerea votului prin corespondenta in cazul alegerilor parlamentare, prezidentiale si europarlamentare.
Comisiile de administratie si juridica au apreciat ca acest sistem de vot prezinta vulnerabilitati semnificative din punctul de vedere al sigurantei procesului de votare.
Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, in 19 noiembrie, ca votul prin corespondenta pentru prezidentiale va fi discutat peste cinci ani, cand va fi viitorul scrutin, el aratand ca in acest moment prioritara este elaborarea unei legi pentru alegerile parlamentare care sa includa acest tip de vot.
"Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare ca votul prin corespondenta este important pentru alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatului din 2016. Saptamana viitoare convocam comisia pentru modificarea legii si vom discuta acest capitol si aceasta initiativa parlamentara (privind votul prin corespondenta, n.red.) si vom gasi solutia oportuna ca in cel mai scurt timp sa avem o lege de alegere a Camerei si Senatului care sa includa votul prin corespondenta", a spus atunci Zgonea.
Potrivit lui Zgonea, aceeasi comisie de modificare a legii va discuta "la momentul oportun" daca este util sa se introduca votul prin corespondenta si in Legea alegerilor locale.
"Pentru alegerile prezidentiale discutam peste cinci ani. Prioritatea noastra este ca niciun om sa nu fie blocat sa voteze viitorul Parlament al Romaniei", a spus Zgonea, care a subliniat faptul ca votul prin corespondenta este definit diferit in functie de tipul de alegeri - locale, parlamentare, prezidentiale - in toate statele europene.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Sau a cazut asa ca nu le iese lor bine calculele cu respectiva lege?
Ce nemernici!...Ar trebui obligati prin lege sa dea motivare de fiecare data cand aproba sau dezabroba o lege (effecte pozitive/efecte negative)...nu asa de florile marului!
Chiar nu intelegem ca suntem captivii acestei cleptocratii mincinoase numita "democratie parlamentara".
Asta este sistemul politic si doar prin schimbarea lui vom putea scapa din aceasta captivitate.
Deci, cine sa explice, un individ ca Zgonea?! Acest pesedist de cumetrie aka mare sef peste comisia parlamentara mandatata in chestiunea alegerilor viitoare?!
Zau, Zgonea?! Pai, nu e decat un altul care face parte din blestemul venit peste natie, cu partidu'.
Numai o iesire masiva in strada rezolva lucrurile.
Asteptam pe Facbook mobilizarea.
Parlamentul rusinii.Iar si-au dat mana opozitia cu puterea sa cada legea. Le este frica.Sa le fie.Oricum nu-i mai alege nimeni.
Vom vota numai oameni noi.Fara nici o legatura cu vechiile mafii.
Astia nu inteleg, in fapt, ce inseamna sa fii parlamentar, pentru ei este sinonim cu "om de afaceri", adica pentru propasirea personala.
Stim despre recordurile turistice din sudul tarii.
Etc.
*Aviz marelui guitz, deputatul Ponta, zis copilotul.
Proiectul de lege este relativ vechi, puteau sa il si implementeze la alegerile din noiembrie daca aveau interes...
De ce acceptam sa fie ignorat un referendum VALIDAT? Cine sunt indivizii astia care isi permit sa calce in picioare votul popular?
Refuzul de a pune imediat in practica rezultatele referendumului inseamna nerespectarea democratiei. Nici un parlament nu va avea legitimitate atat timp cat ignora acest referendum.
Nu trebuie sa recunoastem autoritatea parlamentului daca parlamentul nu recunoaste suveranitatea poporului.
Singura solutie de a ne recastiga statura de cetateni si dreptul de a fi corect reprezentati este sa iesim in strada. Presiunea strazii nu va putea fi ignorata.
Sa zicem ca unii nu au terminat "liceul", sau nu au fost nevoiti sa "se descurce in romania" daca astea ti se par atat de clare, dar unii din ei traiesc in "viitor" fata de noi care traim in "trecut" fata de tarile din vest. Parerea lor mi se pare pertinenta si importanta. In plus e o masa de oameni cu drept de vot - care poate sa ajunga la mai mult de 10% din totalul votantilor - care nu sunt atat de bine controlati e popaganda interna indiferent de culoarea ei.
Legea trebuie neaparat imbunatatita pe toate domeniile, dar hai sa le luam la rand, cu fiecare victorie vom fi mai aproape...
Dar despre neaplicarea unui referendum, adica numai 300 de animale/22 mil? Si 300 sunt multi, oricum.
Ciorbea, unde te ascunzi taica? Sub chilotii lui Zgonica sau ai lui Iliescu?
Fiecare din noi trebuie sa inteleaga ca "alesii" trebuie sa faca ceea ce decidem noi si sa se implice in a se asigura ca acest lucru se intampla.
Mai mult, "alesii" trebuie sa sprijine populatia pentru a-si exprima votul.
Dar... se pare ca singurul mod prin care vor intelege este sa iesim in strada iar si iar...
Tara e f...ta, se munceste mult la gri sau la negru si avem multi asistati social. NImeni nu poate trai decent din salariul minim pe econimie, nici acum, nici in viitor.
Astfel, ca aplicatie, intai au simtit si apoi au procesat mintal (mental) pericolul care i-ar paste daca ar vota pentru votul prin corespondenta sau pentru cel electronic : ar da in mana milioanelor de romani din diaspora o arma "ucigasa', care i-ar spulbera de la putere, de la furtisaguri, de la imbogatire frauduloasa.
Hotii din parlamentul nostru nu vor alegeri corecte, ei vor doar avantaje precum pensiile speciale.
S-a umplut Parlamentul si Senatul de dinozauri. Parca este cimitirul elefantilor acolo.
Mai nou vor si pensii "speciale". Prostii care cotizeaza au pensii conform cu contributia de-a lungul activitatii, ei vor pensii "speciale".
S-a votat la referendum maxim 300 de parlamentari si senatori...au ajuns aproape 600 !
Cine-i de vina ?!
O sa fie un haos generalizat. Sa speram ca nu va fi admis niciodata. Ar fi un dezastru sa transplantam aici un sistem care este controversat si in democratii mult mai consolidate ca a noastra.