Premierul Victor Ponta, aflat in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, anunta pe pagina sa de Facebook ca a acceptat "provocarea jurnalistilor de la Ziarul Financiar si am raspuns celor 20 de intrebari despre proiectul meu prezidential". La intrebarea Ce veti face pentru a imbunatati rata de promovare la bacalaureat?, Victor Ponta raspunde: "se introduce simularea examenului de Bacalaureat inca din 2011, se va intesifica pregatirea elevilor pentru acest moment".

Victor PontaFoto: gov.ro

Victor Ponta, candidatul Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC in alegerile prezidentiale, anunta pe pagina sa de Facebook ca a raspuns mai multor intrebari legate de proiectul sau prezidential.

Raspunsurile lui Victor Ponta

Raspunsurile lui Victor Ponta

Foto: victorponta.ro

Intrebat "Ce faceti pentru a curata sectorul public de incompetenti?", Victor Ponta sustine ca un obiectiv al sau este "preluarea de catre Stat a unui rol activ in integrarea pe piata muncii a varfurilor generate de sistemul de educatie (astfel incat statul sa devina prima optiune de angajare pentru cei mai buni absolventi ai sistemului public de educatie)".

La intrebarea "Ce veti face pentru a imbunatati rata de promovare la bacalaureat?", premierul raspunde: "Avem programe de pregatire suplimentara, se introduce simularea examenului de Bacalaureat inca din 2011, se va intesifica pregatirea elevilor pentru acest moment".

Amintim ca in 2011 la Palatul Victoria era Guvernul Boc, ministru al Educatiei era Daniel Funeriu, iar simulari ale examenelor de Bacalaureat sunt organizate de cel putin 10 ani. O noutate in ceea ce priveste simularile a fost introdusa de ministrul Remus Pricopie in anul scolar 2013-2014 - atunci liceenii au sustinut pentru prima data simularile de BAC la nivel national, cu aceleasi subiecte in toate judetele; o alta premiera a simularilor din primavara lui 2014 a reprezentat-o sustinerea testelor si de catre elevii de clasa a XI-a.

Vezi aici raspunsurile lui Ponta