Fostul premier Mihai Razavan Ungureanu a declarat luni seara ca o eventuala suspendare a presedintelui ar servi "intereselor conjuncturale" ale lui Traian Basescu, deoarece acesta ar putea sa treaca la promovarea "candidatului sau, Elena Udrea".

"Daca acest lucru se intampla (suspendarea sefului statului, n.r.), avem de-a face cu o frumoasa poza. Domnii Ponta, Basescu si Udrea se afla de o parte a baricadei, iar dl Iohannis de partea buna a viitorului Romaniei", a subliniat Mihai Razvan Ungureanu.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, Ungureanu a vorbit despre o "suprapunere" ale intereselor lui Victor Ponta si Elena Udrea.

Fostul sef al serviciului de informatii externe a precizat ca motivele suspendarii sunt "aberante" dar "dl Basescu are un motiv de a se implica in campania viitorului candidat al PMP". Ungureanu a precizat ca vorbeste despre viitorul candidat al PMP in conditiile in care s-ar putea ca actualul candidat, Elena Udrea, sa fie considerat "necorespunzator" si inlocuit.