Cristian Diaconescu, candidatul Partidului Miscarea Populara la prezidentiale, a declarat joi ca ii pare rau ca o serie de colegi 'au mintit public' si considera ca afirmatiile privind candidatura sa au fost facute fie pentru ca persoanele respective nu erau informate, fie pentru ca acestea au vrut sa dezinformeze. Pe de alta parte, el a afirmat ca are o relatie foarte buna cu liderul PMP Elena Udrea.

"In legatura cu dificultatile de intelegere a unor persoane, explicabil pentru ca sunt mai nou in viata politica, discut oricand, dar in interiorul partidului. Nu fac polemici publice cu nimeni din PMP. Ce pot sa spun este ca imi pare rau ca o serie de colegi au mintit public si din acest punct de vedere fie unii dintre ei, motivati poate de rezultate de 2-3% in campania pentru Parlamentul European, fie motivati de atitudini care imi scapa in acest moment, au iesit public si au mintit. De aceea am cerut partidului sa aiba o analiza in legatura cu aceste aspecte pentru ca daca lasi astfel de lucruri submineaza candidatura oricui, mai mult decat atat submineaza sansele unui partid politic de a impune un candidat, indiferent cum se numeste acesta. Nemultumiri, aspecte de un fel sau altul se discuta in interiorul partidului si evident clarificarile sunt absolut necesare si obligatorii din partea celui investit. Dar dialogul public pe aceste teme si mai ales tentatia de a genera raspunsuri sunt in egala masura contraproductive", a afirmat Diaconescu la Adevarul Live, citat de Agerpres.

El a spus ca daca cineva are vreo problema in ceea ce priveste candidatura sa la alegerile prezidentiale sa discute cu argumente, dar in interiorul partidului.

Intrebat daca exista o problema in ceea ce priveste strangerea de semnaturi pentru candidatura sa, presedintele Fundatiei Miscarea Populara a spus ca afirmatiile liderului organizatiei Bacau, Valerian Vreme, au fost intelese gresit si a dat asigurari ca are zeci de mii de semnaturi stranse.

"Nu numai PMP strange semnaturi. Am organizatii neguvernamentale, am sustinatori care fac acest lucru. Ca sa va spun concret de ce m-a intristat afirmatia ca ar fi numai 7.000 de semnaturi, a fost o intelegere gresita a ceea ce a spus domnul presedinte al organizatiei Bacau, Valerian Vreme. 7.000 de semnaturi erau numai la Bacau. De aceea spun: fie nu esti informat si atunci trebuie sa ai grija, fie doresti premeditat sa dezinformezi si atunci avem chiar o problema.

Sunt zeci de mii de semnaturi stranse la Constanta, la Prahova, la Galati, in nord la Neamt si in multe alte localitati. Am si eu oameni care voluntar, fara a fi membri ai acestui partid, desfasoara acest proces. Cel putin in zona unde m-am nascut - Stalpeni, Campulung- acolo oamenii sunt extrem de doritori sa isi aseze semnaturile in sustinerea candidaturii mele si le multumesc anticipat. Am avut o intalnire cu comunitatea elena de la Constanta care nu dorea sub nicio forma sa fie implicata in vreun joc politic, dar care mi-a spus categoric ca ma sprijina", a mai afirmat Cristian Diaconescu.

In ceea ce priveste relatia cu Elena Udrea, el a declarat: "Am o relatie foarte buna cu Elena Udrea, o respect, este un politician determinat, este un politician cu multa forta care va mai avea multe de spus in politica romaneasca".

El a precizat ca nu se lupta cu cineva anume si a spus ca este candidat la alegerile prezidentiale in raport cu ceea ce isi poate asuma ca angajament fata de societate.

"Sunt candidat in raport de ceea ce pot propune si ceea ce pot sa imi asum ca si angajament in relatia cu societatea. Nu ma lupt cu cineva anume intr-o forma sau alta. Din acest punct de vedere relatia mea este cu societatea romaneasca si cu ceea ce pot eu promova in aceasta relatie", a spus el.