Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri ca abia asteapta ca seful statului sa faca dezvaluiri despre lucrurile ascunse din CV-urile candidatilor la Presedintie, asa cum a promis cu o zi inainte, informatii pe care liderul liberal le considera "foarte bune si foarte binevenite'".

"Acele declaratii mi s-au parut foarte bune si foarte binevenite. Este normal si natural, in orice tara, ca cele mai multe informatii sa fie la presedintele tarii si, daca presedintele considera ca are informatii importante pentru natiune, fiindca intram in campania prezidentiala, mi se pare un lucru natural si chiar de dorit sa vina si sa spuna ce stie despre candidati", a precizat miercuri Iohannis dupa sedinta Consiliului de conducere al Aliantei Crestin Liberale.

Iohannis a adaugat ca a citit 'altfel' acele declaratii ale presedintelui, 'nu ca pe o amenintare, ci ca pe un anunt al presedintelui responsabil, Traian Basescu, care simte ca trebuie sa imparta cu natiunea informatii relevante'.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la randul sau, ca, daca presedintele detine astfel de informatii, "este obligatoriu sa le spuna pentru ca, altfel, ar putea fi considerate ca elemente de presiune asupra unor oameni, ceea ce nu este corect".

"Sa nu-si faca griji nici dansii, nici altii asupra parcursului noului PNL. Ieri s-au depus documentele si aceasta constructie politica merge inainte. Stiu ca nu se bucura multi, n-au crezut multi. Nu se bucura multi ca aceasta constructie politica este pe un parcurs sanatos, bine gandit de la inceput, bazat pe incredere - ca nu poti construi fara incredere - si sa nu-si faca probleme, nici dansul, nici altcineva, noi mergem inainte", a afirmat Blaga.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, marti seara, ca in campania pentru alegerile prezidentiale ii va 'dezbraca public' pe acei candidati la prima functie in stat care au lucruri ascunse in CV-ul lor.