Premierul Victor Ponta l-a felicitat, joi, in cadrul sedintei de guvern, pe ministrul Educatiei Remus Pricopie pentru organizarea exameneleor nationale si pentru faptul ca nu s-a lasat "impresionat de tot felul de frustratii" cu satisfactii "sadice" de a pica elevi. El a afirmat de asemenea ca nu doreste ca "anatema" fraudei de la liceul Bolintineanu sa fie aruncata pe toata lumea.

"Eu nu as vrea sa aruncam anatema pe toata lumea, 99% dintre profesori si elevi si-au facut datoria corect. Va felicit pentru organizare, va felicit ca nu v-ati lasat impresionat de tot felul de frustrati care au satisfactii sadice ca pica nu-stiu-cati elevi," a spus Ponta.

Ponta s-a referit si la "sistemul din 2010-2011 cand era campionatul de 'cati copii distrugem'," "Frustratii s-au dus unde le e locul", a completat el.

El a catalogat examenele nationale din acest an ca "examene normale pentru oameni normali, cei foarte buni iau 10, cei foarte slabi pica. Scopul unui guvern nu este cati copii au mai distrus, acest lucru tine de probleme psihologice". "Va anunt public sustinerea mea pentru ideea de a incerca sa facem examene normale pentru oameni normali", a declarat Victor Ponta.