Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, si-a manifestat indignarea, marti, intr-o conferinta de presa, cu privire la modul in care sunt etichetati romanii in strainatate, pe fondul dezbaterilor referitoare la dreptul la munca, si a afirmat ca ii va scrie premierului britanic David Cameron, pentru a-i cere sa faca cu o lista cu romanii cinstiti care lucreaza in Anglia, relateaza Agerpres.

"O sa-i scriu domnului Cameron, sa inteleaga si sa faca o lista cu romanii corecti care lucreaza in Anglia, ingrijind batrani, necajiti (...) sunt asistente din Targu Mures, din Romania, medici din Romania. Vorbesc tot de tigani! Apropo de chestia cu drepturile la munca (...) Dar cand apare cate-un gabor din acesta primitiv sau cate un descreierat care ii da in cap la o italianca, apare ca tot poporul roman e violator, e tigan, e cersetor samd. Sigur ca te supara. Pentru ca tu acasa trebuie sa-ti ingrijesti aceste lucruri. M-a deranjat acum ingrijorarea vizavi de adoptarea dreptului la munca. Nu mi se pare corect", a sustinut Dorin Florea, care este si prim vicepresedintele PDL.

Edilul a spus ca stie asistente medicale si medici din Targu Mures care muncesc si sunt apreciati in strainatate, dar ca apar unii si fac declaratii pentru ingradirea dreptului la munca pentru romani, numai pentru faptul ca o anumita categorie de cetateni ai Romaniei se comporta necivilizat.

"De ce? Pentru ca nu suntem capabili sa ne disciplinam acasa anumite categorii. Pe mine, ca primar al unei localitati, ma deranjeaza cand se aduce o atingere nemeritata. (...) Ce a ingrijorat foarte tare a fost modul primitiv in care s-au comportat anumiti cetateni ai nostri, majoritatea tigani, care s-au dus cu obiceiurile tiganesti de aici in alte parti. Si pe mine m-ar deranja sa-mi apara o satra in fata casei. Trebuie sa recunoastem acest lucru: trebuie sa ni-i disciplinam acasa prin politici clare. E bataie de joc. Pe mine ma ingrijoreaza, intr-un oras in care am facut foarte multe pentru ei si pot sa spun ca suntem la un nivel mult peste ce se intampla in alte parti", a aratat primarul.

Florea a precizat ca este dispus sa finanteze o dezbatere la Targu Mures pe tema acesta, pentru a se vedea unde s-a gresit.