Europarlamentarul Cristian Preda a declarat marti, la finalul CNC al PDL, ca alaturi de colegii sai Monica Macovei, Toader Paleologu si Sever Voinescu va depune o motiune pentru sefia partidului, intre alti colegi de partid care impartasesc ideea unui 'bloc de dreapta' care sa se opuna USL regasindu-se Raluca Turcan si Gabriel Berca.

"Spre deosebire de alti prieteni politici nu am candidat niciodata si sunt pe cale impreuna cu prietenii mei politici sa alcatuim o formula credibila pentru Conventia Nationala extraordinara din 30 iunie. Vom stabili cine va conduce motiunea. Data trecuta, din pacate, grupul numit 'reformist' nu a putut sa faca o motiune, acum incercam sa alcatuim o motiune si vrem sa o facem cu gandul la militantii partidului, dar si la alegatorii care nu ne-au votat la 10 iunie. Suntem pe cale de a vedea cine sunt oamenii si de a vedea cine se califica. Nu e vorba de orgolii aici. Tot ce am facut eu e sa solicit derogarea, pentru ca sunt singurul dintre cei numiti pe vremuri reformisti care din pricina vechimii nu putea sa candideze, dar asta nu inseamna ca eu voi conduce motiunea", a afirmat Cristian Preda, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul PDL a precizat ca o decizie in privinta conducatorului motiunii va fi luata foarte curand, avand in vedere ca marti dupa-amiaza comisia pentru organizarea Conventiei Nationale extraordinare va stabili calendarul privitor la depunerea candidaturilor si celelalte reguli privind acest eveniment.

El a adaugat ca scopul este acela de a "alcatui un bloc de dreapta care sa se opuna USL si in care principalul actor politic sa fie PDL".

"Evident ca nu se putea naste peste noapte altceva mai puternic decat un partid care, iata, a luat 23% din voturi. Este una dintre ideile care va fi cuprinsa in motiune. Au facut-o si alti colegi de ai mei. Au vorbit in acest sens si Raluca Turcan si domnul Berca (Gabriel Berca - n.r.). Sunt mai multi colegi care se regasesc in aceasta idee a unui front de dreapta. Este evident ca la alegerile din iarna trebuie sa ne confruntam cu USL si cred ca o putem face de pe o platforma larga de dreapta", a sustinut Cristian Preda.

Democrat-liberalul a precizat ca el, alaturi de Monica Macovei, se numara printre cei patru semnatari ai initiativei de centru-dreapta initiata de Mihai Razvan Ungureanu.

"Alaturi de noi este si Ioan Stanomir, un reputat intelectual public din Romania. Si credem ca dand forta si credibilitate PDL-ului, reunind dreapta ne vom putea opune cu succes USL-ului, care are planul sa confiste si Parlamentul, sa-l suspende si pe presedinte, are planul de a construi un monopol al puterii", a afirmat Preda.

El a mai spus legat de motiunea pe care o sustine pentru sefia PDL: "Suntem de parere ca trebuie sa vina aici oameni cu experienta, oameni care au probat pe de alta parte forta in teritoriu. (...) Trebuie sa punem ceva puternic in fata USL, pentru ca divizati vom fi striviti de acest aparat. Cum vedeti, Guvernul foloseste toate mijloacele pentru a acapara institutiile si a intimida autoritatile locale".

Potrivit lui Preda, initiativa de dreapta este gandita astfel incat sub umbrela ei sa se regaseasca toate partidele care nu vor dori ca USL sa fie singurul bloc reprezentat in Parlament.