Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, la Romania TV, ca nu este "obsedat" de suspendarea presedintelui Traian Basescu, dar ca impartaseste opiniile ministrului de Externe, Andrei Marga, si a avertizat ca suspendarea poate fi subiect daca seful statului "ne iese in cale". Crin Antonescu a mai adaugat ca toti cei care au fost numiti in functii de catre democrat-liberali trebuie schimbati, iar la TVR "ar trebui sa vina politia", potrivit EvZ.ro.

Referitor la o eventuala suspendare a lui Traian Basescu, liderul PNL spune ca "Sunt de acord cu domnul Marga. Exista o discutie care revine ciclic asupra acestei teme, cand nu exista subiecte - ceea ce nu e cazul acum. (...) Ramane in discutie aceasta tema. Pentru mine nu este o obsesie, nu este o prioritate in acest mandat. Impartasesc insa opinia domnului Marga intru totul. Noi nu suntem la o vanatoare, cred ca mai degraba domnul Basescu ne vaneaza pe noi si are mai multe arme inca. (...) Traian Basescu poate sa devina un subiect central in momentul in care ne iese in cale."

"Se cultiva imaginea cum ca eu sau PNL dorim foarte tare suspendarea,ca domnul Voiculescu ne impinge de la spate, iar noi il impingem pe Ponta. Este o prostie. Victor Ponta are aceeasi parere ca si mine despre Basescu si despre rolul sau in politica. Actionam cu totii pentru a avea un verdict semnificativ pentru reprezentarea la Consiliul European. Trebuie sa vedem verdictul Parlamentului", a adaugat Crin Antonescu.

Referitor la schimbarea oamenilor numiti in functii de PDL, Crin Antonescu a afirmat ca "Toti cei numiti in functie de catre pedelisti trebuie schimbati. Cat mai repede. A ramane cu sefii politiei pusi la Neamt de Gheorghe Stefan sau de Gheorhe Flutur ar fi curata prostie. Asa cum au fost pusi trebuie dati jos."

Presedintele PNL a vorbit si despre situatia din TVR, afirmand ca "Cred ca ar trebui sa vina politia si acolo. Cand vorbim de datorii de peste o suta de milioane. Cred ca ar trebui discutat cat mai repede in Parlament raportul. Eu n-as avea bucurie mai mare decat sa-i pastrez si pe Ioana Lupea, si pe Mircea Marian si pe Ion Cristoiu pentru ca nu este amuzament mai mare pentru mine sa-i vad. Sunt raritati. Sa ne povesteasca cum a venit comunistul Ponta, cum conduce Iliescu tara din hrube. O mie si una de nopti! "