Ministrul propus pentru portofoliul Culturii si Patrimoniului National, Mircea Diaconu, a primit luni avizul favorabil al comisiilor de specialitate din Parlament, informeaza Agerpres.

Mircea Diaconu a fost validat cu 26 de voturi pentru, niciunul impotriva si nicio abtinere.

Potrivit agentiei de presa citate, ministrul propus pentru Cultura si Patrimoniu National a afirmat in urma audierilor ca si-a facut un "caiet de treburi" in care si-a notat intrebarile senatorilor si deputatilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, mentionand ca isi propune ca in cele eventuale sase luni de mandat sa umple caietul cu "treburi rezolvate".

"Domeniul este enorm, este vast si nu-l poti detine intr-o secunda. Sigur, am trecut prin 4-5 dintre arte, dar nu mai multe. Mai departe, am facut o promisiune si o fac tuturor. Este un caiet aici pe care mi-am notat toate lucrurile semnalate sau intrebate. «Caiet de treburi», asa mi-a venit mie sa-i spun. Prima pagina este completata cu intrebarile si semnalarile deputatilor si senatorilor din clipa aceasta si ale unor fosti ministri ai culturii. Tot cu caietul asta o sa vin si in comisiile de cultura cand o sa fiu chemat ca sa dau socoteala, sa le dau raspunsuri, sa-mi iau la randu-mi treburi. Este vorba de un ministeriat de sase luni si daca eu reusesc sa umplu caietul asta in sase luni cu treburi rezolvate, vom vedea", a declarat Mircea Diaconu.

"Am multe prioritati si de unele nu am vrut sa fac vorbire, cum se spune in justitie, sunt lucruri urate, groaznice. Cultura, pana la urma, este Cenusareasa oricarui Guvern, bataia de joc a tuturor, buna la toate. Ne place, venim la teatru, ne simtim bine, ne imbracam frumos, dupa care nu ne mai intereseaza nimic. In cultura se traieste greu. Si, din pacate, daca e sa iesim undeva si sa fim competitivi, cu cultura iesim, cu alte lucruri mai putin. Pe de alta parte, trebuie sa schimbam pas cu pas mentalitatea, felul de a privi cultura sau muzeul sau biblioteca. Sunt lucruri care necesita timp. Restul e tacere, cum spune Hamlet, colegul nostru mai in varsta", a precizat ministrul propus pentru Cultura.

Plenul Parlamentului se reuneste in cursul dupa-amiezii pentru votul de investitura a Cabinetului Ponta.

Citeste si: