Premierul desemnat Victor Ponta nu crede ca justitia va confirma decizia ANI in cazul senatorului Mircea Diaconu si a argumentat prin faptul ca se pricepe "la drept", dar a precizat ca, in caz contrar, acesta va trebui sa plece din guvern.

"In ceea ce-l priveste pe dl Diaconu, stiu ca are o actiune in instanta, astept decizia instantei si daca instanta va confirma decizia ANI va trebui sa plece din Guvern. Parerea mea e ca nu se va intampla acest lucru, pentru ca ma pricep la drept", a spus el, la inceputul intalnirii cu ministrii propusi sa faca parte din viitorul guvern.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile aduse de presa la adresa unei parti a ministrilor pe care i-a ales, Victor Ponta a subliniat, in ceea ce o priveste pe Corina Dumitrescu, desemnata pentru portofoliul Educatiei, va demisiona marti din functia de rector si de membru al CSM daca marti va fi votata in Parlament.

In privinta lui Victor Alistar, despre care ANI afirma ca este incompatibil cu functia de ministru, seful PSD a reafirmat ca se vor analiza actele din acest dosar si va lua ulterior o decizie.