Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a anuntat, luni, ca liberalii sustin semnarea de catre Romania a tratatului de stabilitate, convergenta si guvernanta in Uniunea Economica si Monetara si ca se va discuta despre acest subiect si la nivelul USL pentru o pozitie comuna cu social-democratii, potrivit Agerpres.

"Punctele evidentiate sunt acelea sa participam la acest tratat, adica acceptam ca Guvernul Romaniei prin domnul prim-ministru sa semneze acest tratat, insa credem ca el ar fi necesar sa expliciteze, in principal, acest impact care va avea loc asupra bugetului, asupra fiscalitatii, asupra economiei romanesti. O analiza de impact a acestor conditii nu a fost, inca, facuta si am solicitat Guvernului Romaniei sa faca aceasta analiza. De asemenea, credem ca ar fi bine ca acest tratat, care are obligatii si drepturi pentru tarile membre ale zonei euro, dar numai obligatii pentru cele care nu sunt membre ale zonei euro, sa intre in aplicare in momentul in care Romania va adera la zona euro", a spus Rusanu, dupa sedinta conducerii PNL.

Acesta a precizat ca subiectul va fi discutat si cu social-democratii pentru o pozitie comuna a USL.

Intrebat daca s-au purtat discutii si despre o posibila semnare a protocolului incheiat de Coalitie cu privire la sustinerea ratificarii tratatului privind stabilitatea fiscala, Rusanu a aratat ca acest document nu are nici o importanta.

"Protocolul facut de cele patru partide de la guvernare nu are nicio importanta nici politica, nici economica, nici europeana pentru ca el se voteaza de Parlament si se da un mandat primului-ministru, iar primul-ministru este mandatat sa semneze acest tratat. La ora actuala exista o majoritate parlamentara care poate sa voteze acest mandat pentru primul-ministru", a spus Dan Radu Rusanu.

El a anuntat ca protestul parlamentar al Opozitiei continua.