Legea asistentei sociale va fi adoptata tacit de Senat pe 3 noiembrie, in varianta Executivului, in conditiile in care sedinta de luni a acestei Camere, ultima inainte de acest termen, a fost suspendata din lipsa de cvorum fara ca proiectul sa fie dezbatut, pentru ca senatorii PDL au parasit plenul, relateaza Mediafax.

Proiectul primise, initial, raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei pentru munca si a Comisiei pentru drepturile omului.

Actul normativ are caracter organic si urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei, for decizional.

Termenul de adoptare tacita a legii este 3 noiembrie, iar pana atunci nu va mai avea loc nicio sedinta de plen.

Ajunsi cu dezbatarile spre finalul sedintei, parlamentarii din opozitie au propus ca proiectul, aflat ultimul pe ordinea de zi, sa fie supus la vot inaintea altor acte, astfel incat sa nu treaca prin adoptarea tacita de Senat.

Dupa o pauza de consultari ceruta de liderul grupului PDL, Cristian Radulescu, senatorul democrat-liberal a invocat lipsa cvorumului de lucru si a cerut presedintelui de sedinta sa faca prezenta.

Sedinta a fost suspendata din lispsa de cvorum, in conditiile in care majoritatea senatorilor PDL parasisera sala.

Plenul Senatului a decis, luni, la propunerea senatorilor puterii, ca proiectul legii privind asistenta sociala sa fie plasat la ultimul punct al ordinii de zi a sedintei, la pozitia 57, astfel incat documentul sa nu intre in dezbatere, ci sa fie adoptat tacit, in forma Guvernului.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca senatorii social-democrati se vor opune adoptarii legii asistentei sociale si la sedinta de luni a plenului Senatului.

Dezbaterile la proiectul legii asistentei sociale au fost blocate in Senat de mai multe saptamani. Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca legile privind reforma sanatatii, asistenta sociala si numirile de judecatori la ICCJ vor fi adoptate prin asumarea raspunderii, pentru ca s-a dovedit ca nu pot fi trecute prin Parlament.