Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a fost externat, luni, din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, starea lui fiind buna si ritmul cardiac normalizat, a declarat pentru Mediafax directorul medical al institutiei, Serban Bubenek.

Ion DiaconescuFoto: Agerpres

"Ion Diaconescu este bine. Ritmul cardiac a fost stabilizat la scurt timp de la internare, prin tratamentul administrat, dar a mai fost tinut in spital pentru a fi mai mult timp sub observatie", a spus profesorul Serban Bubenek.

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a fost internat vineri dupa-amiaza, la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni din Capitala, din cauza unor tulburari de ritm cardiac.

"Tulburarea de ritm cardiac este o suferinta aparuta recent, probabil pe fondul unei deshidratari puternice si inerente varstei. Pacientul a venit si cu o stare de lipotimie", declara sambata pentru Medifax directorul medical al Institutului de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

El a precizat ca Ion Diaconescu are o suferinta pulmonara inca din tinerete, cunoscuta de medici, dar nu aceasta a fost cauza tulburarii de ritm cardiac.

"La varsta acestuia, se poate deshidrata usor si de aici apare si tulburarea de ritm cardiac", a mai spus medicul Serban Bubenek.

Fostul presedinte al PNTCD a mai fost internat la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" din cauza unor suferinte cardiace. In februarie 2007, Ion Diaconescu a stat internat trei zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arteriala si cord pulmonar cornic (afectiunea inimii din cauza unei bronsite).

Ion Diaconescu, in varsta de 94 de ani si vaduv de un an, spunea recent ca s-a retras din viata politica, dar doar din activitate, nu insa si in ceea ce priveste dorintele si idealurile sale politice.