Ionel are o datorie de primit de la Georgel. Georgel nu are cum sa-si achite datoria, ca trebuie sa isi primeasca banii de la Gheorghita. Nici Gheorghita nu e mai fericit, cata vreme banii lui sunt blocati la Marioara (ca sa nu fiu misogin). Iar Marioara ii imprumutase bani lui Ionel. Georgel insa nu mai are bani nici de paine. Ca sa nu iasa o paruiala generala (Ionel sa se duca sa-i arda cateva palme lui Georgel, acesta sa ii traga un par in cap lui Gheorghita si asa mai departe) vine un NENEA si ii da bani de paine lui Georgel in speranta ca isi va potoli foamea.

NENEA stie foarte bine ca in curand o sa urle de foame si restul grupului, dar spera sa stinga micile incendii pe masura ce ele apar, fara ca bataia (cafteala) sa inceapa.

In loc de Ionel, Georgel samd, puteti trece Grecia, Spania, Irlanda samd. NENEA e desigur, BCE, FMI, CE si BM toti la un loc. Fiecare din grupul mai sus mentionat are bani de dat si bani de primit de la ceilalti membri ai grupului.

De ce nu se poate infiinta o casa de compensare europeana (ca sa nu zic mondiala) care sa regleze din pix aceste datorii?

Nu de alta, dar riscam ca peste o luna-doua, BCE sa treaca la aplicarea aceleiasi politici ca cea a FED (tiparirea de bani fara jena) si sa asistam la un proces inflationist greu de controlat.

Cu cat se amana gasirea unei solutii, cu atat ghioraiala devine mai generala.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa