Ungaria a decis sa taie din competentele Consiliului fiscal, dupa ce respectatul sef al acestuia, Gyorgy Kopits, a acuzat Guvernul de “alcoolism fiscal”. Spaniolii isi apara sistemul bancar in pasi de flamenco ca sa arate cat de sanatosi sunt. Suntem linistiti de inalti oficiali UE ca Portugalia nu e nici pe departe urmatoarea Irlanda. Grecilor li se cere sa faca mai multe reforme. “Finantele noastre sunt in ordine”, spun si italienii. Doar aeriana aia de Merkel pare tot mai ingrijorata, scrie Dan Popa pe blogul lui.

Ai avea sentimentul vazand toate astea ca, ori suntem cu totii niste imbecili, ori nu e nicaieri nicio problema. Toate tarile europene sunt de fapt sanatoase tun, iar criza asta e doar efectul unui atac paranoid. Mai auzim si ca Romania va inregistra o sanatoasa crestere economica in 2011. Corect? Corect!

Dar daca totul e taman andoaselea?

Daca flamenco-ul spaniol se danseaza pe muzica iesita dintr-o irish pipe? Daca sirtaki-ul se danseaza in ritm de canzonetta italiana, iar fandango-ul portughez le cuprinde pe toate de dinainte amintite?

Intri in dansul asta si habar nu mai ai care sunt pasii corecti.

Sa vie calusarii!

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa