Barack Obama, recent laureat al premiului Nobel pentru Pace (nu pentru ecologie), a venit la Copenhaga, a stat cateva ore, s-a intalnit cu delegatia Chinei si a altor catorva tari in curs de dezvoltare si a plecat. Dar, inainte de a pleca, a declarat ca gata, se va semna un document, dar documentul respectiv nu este obligatoriu. Dezamagirea organizatorilor si a asociatiilor ecologiste este uriasa, scrie Emil Stoica pe blogul Jeopardy.

Conferinta de la Copenhaga a fost pregatita de vreo 2 ani de zile de ONU. In timpul asta, SUA nu a avut nicio treaba. Pardon, a luat Al Gore un premiu Nobel pentru Pace (da, pe teme ecologice de data asta).

George Bush (presedintele SUA din 2000 pana in 2008) a fost acuzat de unilateralism. Ca a invadat Irakul fara sa tina cont de opinia ONU. De fapt, s-a dus la ONU dupa ce a vorbit cu 2-3 aliati, a afirmat ca merge in Irak indiferent de opinia celorlalti si asta a facut.

La fel si Barack Obama acum: degeaba s-au chinuit oamenii aia timp de 2 ani sa organizeze conferinta. A venit Obama la Copenhaga, a stat de vorba cu 2-3 noi aliati, a spus ca a hotarat sa dicteze si sa semneze o hartie prin care sa nu angajeze SUA la nimic.

Nu vad, din acest punct de vedere, diferente intre actualul si fostul presedinte SUA.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul Jeopardy.